søndag 3. desember 2017

Luke 3 - Første søndag i advent


Det er første søndag i advent i dag, og nå begynner virkelig nedtellingen til jul. Min datter kom med kommentaren "det er snart bare 20 dager igjen til jul, mamma", mens jeg hang opp julestjerna i vinduet. Takk for den påminnelsen, jenta mi! Jeg er ikke helt der ennå, men når er man vel det? Det er jo ikke for ingenting at uttrykket som julekvelden på kjerringa fortsatt lever i beste velgående...

Så tenner vi et lys i kveld,
vi tenner det for glede.
Det står og skinner for seg selv
og oss som er til stede.
Så tenner vi ett lys i kveld,
vi tenner det for glede.
For meg er dagen fire lilla lys i en stake, hvor det ene lyset tennes. Det er dagen da adventsstjernene henges opp og jeg endelig begynner å kjenne litt på julestemningen. Jeg synes nå at det er lov å spille julemusikk og sette frem julepynten. Personlig liker jeg ikke noe slikt før advent. Julebrus, marsipan (kanskje marsipan, fordi det er så godt) og all julpeynten kan til nødt vente til den siste uka i november, men jeg mistenker at handelsstanden neppe er enig.
Advent er en gammel, kristen høytid, og den stammer fra slutten av 400-tallet. Den marker ventetiden til Jesu fødsel og ordet advent betyr Herren komme, men den markerer også starten på kirkeåret. Den første søndagen faller på den søndagen nærmest 30. november og vil alltid være mellom 27. november til 3. desember. I år var det den 3.desember, hvor siste søndagen blir på julaften.

Jeg håper dere alle har hatt en trivelig første advent, og det har jeg. Vi har kjørt oppdrag på julemarked med Saga og gledet mange barn i dag. Det var kaldt, men veldig koselig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...