Geocaching


En av mine nyere hobbyer er geocaching. Flere av dere har nok hørt om det, men ikke satt seg så veldig inn i hva det er, men for mange er det en ganske så stor avhengighetsfaktor over denne hobbyen, som i tillegg gir en masse frisk luft og mosjon

I hovedtrekk så går det ut på å finne gjemte poster med en gps, eller med smart-telefon og en geocaching app. Det kan være en enkel boks eller et rør, og noen ganger litt mer finurlige innretninger som gjør det hele veldig spennende (og krevende). I boksen finnes det en logg man må signere, for å få funnet godkjent. I større bokser vil man ofte kunne finne bytteting for barna, hvor de har med seg en liten leke el.l. og bytter til noe nytt. Det kan være noe man har kjøpt billig, eller en leke i god stand som man vil legge bort. Når man så har funnet og signert cachen, logger man det inn i appen eller på PC, og det dukker opp et smilefjes.

Hentet fra kart på Geocaching.com
Geocacher, eller cacher, finnes over store deler av verden. Du finner de på høye fjelltopper og dype daler, noen må man dykke etter, andre befinner seg i toppen av et tre. Noen finner du i skogen, andre  rundt om i byen. Ofte ligger cachene på steder noen vil vise deg. Dermed kan du oppdage steder du aldri hadde oppsøkt ellers.
"Bli kjent i egen by". Geocaching har tatt meg til helt nye plasser
i min hjemby, Tønsberg, og jeg har i tillegg lært litt om bruken
av de forskjellige stedene og historien.
En standard type boks, med bytteting i, og loggen
ved siden av.
Noen ganger er boksene lette å få øye på.

Andre ganger må man lete litt lenger for å
finne cachen. Cachene er delt inn i vanskelighetsgrad,
etter hvor godt de er gjemt, hvor 1 er lettest
og 5 er vanskeligst. Terrenget er også delt inn i 5,
hvor 1 kan nås med rullestol og 5 kan være en
fjellskrent hvor man trenger klatreutstyr.
Noen er veldig kreative når det gjelder å lage
cacher. Det lille svarte og hvite røret som ligger
inne i kassa, er selve cachen, resten er boligen dens.
Hjemmested: Strengt hemmelig...

Noen ganger er det veldig greit å ha med seg
mindre klatreentusiaster!
CITO er en del av geocaching jeg har veldig sans for. CITO står for Cache in, Trash Out. Geocachere oppfordres til å plukke med seg søppel når man er ute og cacher, for å holde naturen ren. Det arrangeres også egne event rundt dette, hvor man møtes og rydder et område. Her har dere et eksempel fra Lardal.

Dette er gøy både for store og små, og kan være en ekstra motivasjon for å ta med barna på tur. Går man for eksempel en tur rundt Trollsvann i Andebu, blir turen til mange små etapper, og det er enklere for de små som ikke synes det er så gøy og gå til å bli med på lengre turer. Last ned appen geocaching for begynne i nærområdet ditt. Før du vet ordet av det, har du kjørt mange mil for å finne cacher og jakter etter nye milepæler i forhold til antall cacher. På kjøpet får du slike flotte opplevelser:


En miniordliste:
TFTC = Thanks for the cache
DNF = Did not find
Park and grab = Parker rett ved cachen og let
TB = Travel buddy/reisevenn - en ting som skal reise fra cache til cache, gjerne med et mål (som å reise jorden rundt)

Cacheturer:
Bogen, Sundås Fort og Storevar
Slottsfjeller
Osebergskogen
Sti for øye
Berg-stien





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...