lørdag 19. mars 2016

Geocaching: Husøy rundt

Nå som vårsolen endelig har begynt å trenge seg på, var det på tide å komme seg ut på tur. Valget falt på en tur jeg hadde sett meg ut lenge, men som grunnet vinteren ble utsatt.


Husøy er en liten øy mellom Nøtterøy og Tønsberg. For å komme dit, må du kjøre til Nøtterøy og gjennom Teie, men øya hører til Tønsberg kommune. Her finner du en fin runde med tradisjonelle cacher, og en earth cache. Earth cachen har jeg funnet tidligere, så nå var det tid for å gå runden. Det ble totalt 8 funn, 2 DNF og 2 jeg ikke rakk å finne. Dette var en flott rundtur som jeg på det sterkeste vil anbefale. Store deler av turen er langs en kyststi. Jeg anbefaler at man parkerer ved kirken eller ved fotballbanen rett nedenfor kirken.


Husøy kirke er for det første utrolig spesiell, den er også en del av en earth cache. For de uinvidde, vil det si en cache man må svare på geologiske spørsmål for å få godkjent.


Den første cachen jeg fant, var ved Husøy arena, en kjapp gåtur fra kirken.
Hvis noen skulle tvile om det er vår, så må dette være bevis nok. Trær som begynner å få grønne blader, er alltid håpefulle! Bildet ble også tatt som et lite skalkeskjul for en nysgjerrig gammel dame som kikket på meg gjennom vinduet, der jeg lusket rundt for å lete etter neste cache.


Noen er klare til påsketur på strandaStore deler av turen går langs kyststie på Husøy. I begynnelsen er den kronglete, men det er en utrolig flott tur. 


En reisevenn fikk endelig et nytt stoppested.


Det er alltid mulighet til å ta en pust i bakken...Jeg passerte denne stilige bryggen. Et gammelt båtvrak, fylt med sement.

 


 Endelig over på tønsbergsiden av øya.


Ikke all snøen har gitt tapt, selv om det ikke er mange spor igjen.


Det er flere som kjenner på vårstemningen og som er ute og lufter den lille båten sin.


Plutselig var jeg tilbake til sivilisasjonen igjen.


Det er noe så utrolig sjarmerende med slike gater. Ekte norsk gate ved sjøen. Hvite stakittgjerder, hvite hus og store hager. Skulle jeg gitt opp gårdslivet, så frister et slikt bosted.


Nede ved bryggen der fergen Ole III en gang gikk fra, for å finne enda en cache.


På vei ned til siste cache, ved brygga. Denne fant jeg ikke, men jeg har nå en idé om hvor den vil være og finne.

Dette var en herlig tur! Jeg brukte to timer på litt over 4 kilometer. Det går fort litt ekstra tid når man er ute og leter. Jeg hadde rukket de to øverste på øya, om det ikke hadde vært slutt på skoletiden og barn måtte hentes. Det fine er jo da at jeg må tilbake en dag, for å lete opp de fire siste cachene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...