torsdag 14. april 2016

Fokus unghestkurs med Linnea

Vestfold dølahestlag arrangerer siste helgen i påsken, fokus unghestkurs. Vi deltok med Linnea, og det har vært et par spennende og lærerike dager.

Fokus unghest er forskjellige kurs, laget for de tre særnorske hesterasene dølahest, nordlandshest/lyngshest og fjording. Kursene skal hjelpe eiere av unghester, med alt fra temming, innkjøring og innridning og skal gjøre det enklere for flere og kjøpe unghest.

Vi har vært på flere slike kurs tidligere, denne gangen med instruktøren, Jack Andersen. Denne gangen valgte vi å fokusere kun på Linnea. Denne gangen var modulen tømmekjøring.Miljøtrening, kanner som skrangler og bråke,r er endel skummelt og litt spennende...


Fineste trollungen min! Noen lurer på hvorfor. Det er litt fordi hun kan vøre litt trollete, men mest pga. uttrykket hennes...


Jacktok over tømmene litt, og jobbet med at Linnea skal takle å tråkke bort i ting med bena.


Trening på å gå over presenning, er piece of cake for erfarne preseninghester.Vi var veldig spente på hvordan det ville gå og binde fra oss Linnea, siden det var noe hun aldri hadde gjort før. Det fikk veldig fint, helt uten problemer.


Tiril, som har vært ivrig motstander av å ri shetlandsponni fra hun var ganske liten, falt pladask for denne lille tassen her, og maset om shettis har vært ganske intenst i ettertid...


Småjentene falt pladask for den kjekke hingstebabyen Gjerde Gut.


Når de voksne er på kurs, så er det greit for den yngre garde og ha hverandre...


Søndag og været har bestemt seg for å være ganske så trist...Det er ikke BARE kjedelig med regnværsdager...

Det var en lærerik helg for oss. Vi fikk se at vi på mange områder er på rett vei, mens på andre områder har måttet gjøre litt justeringer. Jack er veldig nøye når det gjelder innkjøring og mantraet er at det ikke finnes snarveier. Vi har slitt med å få Linnea til å gå i løse drag. Når Linnea har kjent at hun har blitt rammet inn av draga, har hun fått panikk, selv om vi har gått mye med løse drag på en side uten problem. Etter å ha gått med løse drag med konstant press inn i bena en stund, var det ikke noe problem og feste drag på henne tilslutt. Nå skal vi jobbe masse med det fremover, før vi går videre. Vi kommer også til å jobbe mer med miljøtrening, og spesielt at ting skal komme borti bena hennes. Hun er nemlig ganske vár for bena sine.

Vi tar oss god tid med Linnea. Hun er veldig lettlært, på både godt og vondt. Men, hun er ganske umoden og en hest som trenger tid. Er det noe hun ikke liker, så sier hun fra om det med store bokstaver. Vi har ikke dårlig tid. Vi har Saga, som vi både kan ri og kjøre, så kan vi pusle med Linnea i hennes tempo.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...