søndag 22. november 2015

En smakebit på søndag: Odins barn (Ravneringene #1) av Siri Pettersen


Da var det tid for en smakebit. Nå som snøen og kulda har sendt vinteren vår vei, burde det være en perfekt stund for å sitte i sofaen og lese. Men dette er faktisk et vær jeg liker, så lenge det er stabilt! Det er frisk luft og så vakkert ute. Bare man har nok klær, så finnes det ikke kaldt vær. Så dagen er planlagt ute, til uka kommer mildværet igjen, så jeg får nyte det så lenge jeg kan.

Jeg prøver nå å slite meg fra Stina Saga-serien for en periode. Jeg er på leting etter den altoppslukende boka, som virkelig kan fange meg, og jeg håper at fantasy-serien til Siri Pettersen kan gjøre det. Selv om jeg har lest flere gode bøker i det siste, så er det utrolig lenge siden jeg har lest den boka, som bare griper meg så hardt at det tar tid før jeg kommer meg igjen.


Det er en helt fantastisk følelse, er det ikke? Bøker som Metro 2033, Snøbarnet, Noen kjenner mitt navn og Divergent har vært slike bøker, sammen med en rekke andre. Nå trenger jeg den boka i livet mitt.
Så da har jeg startet såvidt på Odins barn, så får vi se hvor det bærer hen! Det virker jo lovende utifra tilbakemeldingene den har fått, og det er en sjanger jeg liker. Så da krysser jeg fingrene for at det er oppskriften for suksess for meg. For deg som ikke har hørt om serien (en trilogi), så er dette første bok i serien Ravneringene. Dette er fantasy lagt til norrøn mytologi. Hirrka er 15 år når hun finner ut at hun er et odinsbarn, en haleløs, som er hatet og jaget. Hun blir funnet som spebarn, og har vokst opp på en løgn om at ulver tok halen hennes. Nå er sannheten klar for å komme frem i dagen. Her kommer min smakebit.

Hva er en far?
   En lærer? En klippe? En lederstejerne? Hele livet hadde Urd hørt andre omtale hans far som alle disse tingene. Men for ham var ikke faren annet enn ei blodtrukken trebøtte med rødt kjøtt. Hans far var død. Spurn Vanfarinn var død.
s. 47

Ha en fortsatt strålende søndag alle sammen! Så kan du jo fortsette dagen på bloggen Flukten fra virkeligheten og lese om hvordan du også kan bli med og samtidig få flere boktips.

15 kommentarer:

 1. Den här serien har jag hört mycket om. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 2. den har det skrivits mycket om! tack för smakebiten!

  SvarSlett
 3. Vilken underbar bild! Undrar om det vore OK att ange det som skäl att inte komma till jobbet :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror ingen av mine tidligere sjefer hadde sagt at det var OK, men man kan jo være heldig! :D

   Slett
 4. Tack för smakbiten. Denna serien har jag hört så mycket gott om så den får nog läsas framöver.

  SvarSlett
 5. Jeg håper du vil like Ravneringene like godt som jeg har gjort. De er fantastiske :-) Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 6. Jag började på den men vet inte, jag rörde ihop allt får nog ge den en ny chans

  SvarSlett
 7. Tack för smakbiten. Har funderat på att låna den här av maken, men har inte bestämt mig än..

  SvarSlett
 8. Dette er en av de beste norske bøkene jeg har lest! :)

  SvarSlett
 9. Tack för smakbiten! Den här står i hyllan och väntar. Började lite på den för ett tag sen men det ville sig inte riktigt då. Funderar på att kanske lyssna på den istället.... ;)

  SvarSlett
 10. Godt å høre det er flere som liker vinter og kalde dager, har følt meg litt alene om det.:) Takk for smakebit!

  SvarSlett
 11. Vill verkligen läsa denna serie. Tack för smakbiten :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...