søndag 12. juni 2016

En smakebit på en søndag - Hele livet på en dag av Alyson Richman


Denne søndagens smakebit, kommer fra en bok jeg har falt helt pladask for! Kjenner jeg er heldig nå, som har lest to altoppslukende bøker på rad. Den forrige var Skarlagenssalen av H.K. Fauskanger, men den fikk jeg aldri rotet meg til å dele her. Mest fordi jeg lå og nileste en hel søndag.Boken jeg skal dele en smakebit fra, er Hele livet på en dag av Alyson Richman. Det er en bok jeg hatt liggende i mange år, men som jeg hele tiden har hatt lyst til å lese. Historien har virket veldig interessant, og det er den. Josef og Lenka er tsjekkiske jøder som blir stormforelsket rett før andre verdenskrig bryter ut. De gifter seg raskt når de forstår at krigen kommer, og blir så skilt fra hverandre. I barnebarnas bryllup, møter de hverandre igjen, etter et helt liv fra hverandre.

Forfatteren skildrer karakterene utrolig bra, og jeg blir trukket hardt inn i historien og kjenner tydelig deres følelser. Jeg har mye jeg skulle gjort, men jeg har hele tiden lyst til å snike meg til å lese litt til. Heldigvis er det korte kapitler, så det er lett å få en liten dose lesing her og der.

Smakenbiten kommer fra side 11.

Hun stirret på ham, låste blikket til hans. Som i transe dro hun opp ermet. Der, på underarmen, ved siden av et lite, brunt fødselsmerke, var det tatovert seks tall.
   "Husker du meg nå?" spurte han skjelvende.
Hun så på ham igjen, som om hun ga kjøtt og blod til et spøkelse.
   "Lenka, det er meg", sa han. "Josef. Ektemannen din."Vil du være med på denne utfordringen eller lese flere smakebiter, ta en tur innom bokbloggen Flukten fra virkeligheten.

9 kommentarer:

 1. fint omslag med blåregn. tack för den fantastiska smakebiten!

  SvarSlett
 2. Handlingen låter verkligen intressant, och omslaget var också riktigt fint! Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 3. Tack för smakbiten. Ny titel för mig.

  SvarSlett
 4. Låter väldigt intressant och fint omslag. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 5. Ja, er ikke Skarlagenssalen fin! Du må lese begge de andre også, om du ikke har gjort det :-) Denne boken har stått på leselisten min også en stund. Noen bøker blir bære værende der av en eller annen grunn :-) Ha en riktig fin søndagskveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Planen er lese de to andre bøkene til Fauskanger etterhvert :)

   Slett
 6. Tack för smakbiten. Låter som en verkligt intressant historia.

  SvarSlett
 7. Håper du kan skrive hva du synes om Hele livet på en dag når du er ferdig med den også. Er ikke så lenge siden jeg leste den :)
  Du som leser så mye, har du hørt om bokelskere.no? En super side hvor man kan registrere seg gratis og legge inn alt man leser, så man har oversikt. Man kan også skrive omtaler og trille terningkast, man kan diskutere med andre bokelskere, og man kan selvsagt lese hva andre mener om en bok før man leser den selv. Digger den siden :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjenner til Bokelskere.no, og har vel konto der tror jeg. Bruker selv Goodreads jeg da, og siden jeg har lagt inn alle bøkene der, så blir jeg der :)

   Får se om jeg får skrevet noen ord om boken, jeg er ikke helt ferdig ennå.

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...