søndag 19. juni 2016

En smakebit på en søndag - Vakre skapninger av Kami Garcia og Margaret Stohl


Mens jeg sitter og skriver dette, venter jeg samtidig på at regnet skal gi seg, slik at jeg får kommet meg ut på ridetur. Jeg ser blå himmel i horisonten, som får mer plass etterhvert som skyene stikker sin vei. Det lover med andre ord bra for resten av dagen.

Dagen i dag, startet med at jeg leste ferdig boken jeg delte i forrige uke, Hele livet på en dag. Nå er jeg litt ødelagt i følelsene mine kjenner jeg. Det var en bok som virkelig grep fatt i meg, og sugde meg inn på sidene dens. Så var spørsmålet, hvor skulle veien gå videre, hvilken bok skulle bli neste? Evna av Siri Pettersen ligger og venter på nattbordet, men jeg mistenker at den også blir litt intens, og jeg må få igjen pusten litt igjen. Valget falt derfor på Beautiful Creatures #1, Vakre skapninger. Jeg trenger rett og slett litt lett underholdning, og jeg håper den boken kan gi meg det.


Jeg har ikke fått sett filmen, og jeg har hørt litt ymse om den. En dag for ikke så lenge siden, fant jeg boken på salg, og tenkte at jeg skulle prøve. Hvis ikke jeg likte den, hadde jeg jo bare betalt 49 kroner, så det ville ikke være det store økonomiske tapet. Nå har jeg lest 2 kapitler, og jeg liker skrivestilen foreløpig i allefall. Det er for tidlig å si noe om historien. Hvis noen av dere andre har lest den, kom gjerne med tilbakemeldinger!

Ethan Wate har lenge drømt den samme drømmen, om en jente han kjenner han er forelsket i, men som han aldri har sett i det virkelige liv. En dag begynner Lena Duchannes på skolen, og han kjenner henne igjen fra drømmen. Lena har skremmende krefter og det blir kamp mot forbannelse og valg mellom det gode og det onde. Det er med andre ord, duket for en god dose spenning og ekte tenåringskaos. Kom med det, jeg er klar.

Smakebiten kommer fra side 11, hvor Ethan er midt i den samme drømmen.
   Fritt fall.
   Jeg var i fritt fall, tumlet gjennom lufta.
   "Ethan!"   Hun ropte til meg, og stemmen var nok til å gi meg hjertebank.
   "Hjelp meg!"
  
Hun var visst i fritt fall hun også. Jeg strakte ut armen, prøvde å fange henne. Jeg strakte ut armen, men grep i løse luften. Det var ingen fast grunn under føttene mine, og jeg klorte i bare søle. Fingertuppene våre kom borti hverandre, og jeg så gønne gnister i mørket.
   Så gled hun gjennom fingrene mine, og det eneste jeg følte var savn.
   Sitroner og rosmarin. Jeg kunne lukte henne, selv da.
   Men jeg kunne ikke få tak i henne.
   Og jeg kunne ikke leve uten henne.
Det ble en litt lang smakebit dette, men jeg følte at hele måtte være med, og ikke bare noen setninger.
Da får dere ha en riktig flott søndag, så skal jeg lese litt og spise meg kvalm på Ballerina kjeks (rester fra barnebursdag), før jeg og min firbente ganger drar en tur til skogs.

For flere smakebiter, ta en tur innom bokbloggen Flukten fra virkeligheten og ta en titt.

12 kommentarer:

 1. Takk for smakebiten. Har heller ikke lest denne, men den lånes ut masse på biblioteket mitt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for at du tittet innom. Jeg har inntrykk av at den er veldig populær.

   Slett
 2. Tyckte att boken var bättre än filmen, brukar ofta vara så. Hoppas du tycker om den!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for at du tittet innom. Bøkene er som oftest bedre ja. Jeg kan ikke komme på en eneste film som jeg syntes var bedre.

   Slett
 3. Spännande smakbit, tack för den.

  SvarSlett
 4. Jag har funderat på att läsa boken, eller eventuellt se filmen, men jag har hört ganska mycket negativt om båda så jag vet inte.

  SvarSlett
 5. Tack för smakebiten kanske ska läsa serien någon gång.

  SvarSlett
 6. helt okänd titel för mig. tack för smakebiten!

  SvarSlett
 7. Tack för smakbiten! Oläst författarnamn för mig.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...