tirsdag 25. oktober 2016

Tirsdagstema: Mysig/Til minne om en god venn

Mine norske lesere stusser vel at jeg har brukt et svensk ord, men en tirsdagstema (eller tisdagstema) er svensk og det passet best å ikke oversette.

I dag har vært en vond og tøff dag som jeg har grudd meg til lenge. Min gode, gamle hund Frekja skulle avslutte et 16 år langt liv. Så hvordan passer det med dagens fotoutfordring, for det er jo alt annet enn mysigt, eller koselig som vi nordmenn ville sagt? Jo, fordi vi har hatt en veldig fin dag sammen, før det tunge øyeblikket kom.

Frekja ble født hos oss, 17. januar 2000. Vi har konkurrert i agility, heelwork to music og freestyle. Hun var Norges første hund som konurrerte i heelwork to music, og hun ble pensjonert i en alder av 11 år, på Nordisk Mesterskap i HtM. Vi har vært med på mye moro sammen. Hun er den hunden som har lært meg så utrolig mye om hundetrening og læringsteori, kunnskap jeg tar med meg videre i livet. Det er så utrolig mange gode minner jeg tar med meg videre, men det vil bli tomt her.

I dag tok min datter og jeg med oss Frekja på en tur i skogen. i gikk ikke langt, men vi hadde en koselig tid sammen, hvor Frekja snuste på alle trær hun passerte og tuslet avsted i sitt eget tempo. Vi brukte 45 minutter på ca. 100 m, men det var helt greit. Vi har skapt en fin avslutning sammen, og det vil vi minnes.


Lille lurvetufsa mi, hun ser akkurat ut som en godt brukt kosebamse, og det er hun jo også.


Det var et spennende tre og lukte på i skogen i dag...


...og enda et...


...og en hel haug av trær, som måtte inspiseres fra alle kanter. Jeg gjetter på at det har gått mange kjekke gutter forbi og lagt igjen sitt lukt på stammene.
Tiril hadde tatt med niste til Frekja. En brødskive med leverpostei på. Det er ingenting å si på matlysten!


Hvil i fred min kjære venn! Vi har hatt et fint liv sammen.

5 kommentarer:

 1. Trist å miste en god venn <3 Men tenk på alle minnene du har å tenke tilbake på..! Og tenk på hvor heldig du er som har fått ha henne i over 16 år! Jeg husker henne godt fra Melsom. Da var Molte valp og Frekja voksen hund. Molte vandret videre i juli i fjor, 12 år fikk vi ha henne. Forresten la vi et morsomt grunnlag i henne med klikkertreningen vi lærte av deg den gangen. Hun ble en hund som "tenkte selv" og prøvde seg fram. Og elsket å jobbe, få oppgaver, lære triks. Hun hadde på et vis en border collies arbeidsvilje i en engelsk setter kropp:-)
  Håper du finner en ny hund å putte all kunnskapen din inn i med tid og stunder.. :-)

  SvarSlett
 2. Tråkigt att mista en kär vän! Nu har du många nysiga minnen kvar och de ger dig säkert lite tröst!

  SvarSlett
 3. Så rörande och sorgligt, jag fasar för dagen man måste ta farväl, saknaden blir så enorm! Styrkekram

  SvarSlett
 4. Så tråkigt men ofrånkomligt, förstås. En sån fin hund!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...