mandag 5. desember 2016

Julekalender dag 5 - Jul i Skomakergata


Det er få julekalendere som har fått en så stor plass i folks hjerter, enn Jul i Skomakergata. I det øyeblikket hvor skomaker Jens Petrus Andersen kommer ut på trappa for å hilse på deg, så er man hjemme. Jeg husker jeg var i Kristiansand dyreperk. Der har de bygget opp Skomakergata. Jeg registrerte ikke at det var der jeg var, min første tanke var at her har jeg vært før!

Det er ikke lett å si hva det er som gjør at denne julekalenderen fenger mer enn andre. Min teori er hvor fredelig den er, den passer både for voksne og små barn og den er så positiv, hverdagslig og positiv. Det er blottet fra drama, utover hvem som eier skoene. Skjer det noe litt trist, så er Jens Petrus alltid der med noe positivt. Det er symbolet på hva julen er, nestekjærlighet og fred.

Det ble ramaskrik da NRK sluttet å sende julekalenderen. NRK mente at den var for gammel, folk selv var helt uenig. For de som har kjøpt DVD'en, så konkluderer man med at de moderne barna fortsatt elsker skomakeren, Tøfflus og Jon Blund. Men altså, serien kommer ikke til å gå på TV mer. Man kan kjøpe DVD'en selvsagt, og mange har nok gjort det. Men en trenger ikke kjøpe DVD eller savne Jens Petrus mer. En del har nok oppdaget at hele serien fra episode 1-24, er å finne på YouTube. Helt gratis og fritt til å ta en titt når som helst. Nå kan du også se den her på bloggen. Her har du episode én og så er det bare å fortsette derfra.


Værsågod og god jul!

2 kommentarer:

 1. Heisann.... fint at du har planer om å gå BSW!
  Jeg ser at Skomakergata går på kino, så jeg tror det blir en tur med barnebarnet dit før jul.... så den sammen med pappaen hennes da han var liten! Ha ei flott uke ;:OD)

  SvarSlett
 2. Hei igjen, ha, ha, jeg har vært forut for min tid. Jeg vet ikke hvorfor jeg trodde at Skomakergata går på kino nå, men ta en titt på bloggen min, så kan du se hva som kan skje.....
  og det var jo ikke på kino jeg så Skomakergata med pappa´n som kommentaren gir inntrykk av, men selvfølgelig som serie på NRK!
  Ha en fin dag ;:OD)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...