søndag 15. november 2015

En smakebit på en søndag: Stina Saga # 14 av Renate Josefsen


Som bokbloggeren The Witch of the North, var jeg ofte med på denne lille, faste utfordringen, en tradisjon jeg gjerne vil ta med meg videre.

En smakebit på en søndag, er en fast spalte på bloggen Flukten fra virkeligheten, hvor Mari oppfordrer bloggere til å dele en smakebit fra den boken man leser nå. Der finner man også mange andre smakebiter og en får muligheten til å plukke opp et boktips eller to.


Den siste tiden har jeg tatt opp bokserien om Stina Saga igjen. Jeg hadde tråklet meg gjennom den ene tunge boken etter den andre, og trengte noe litt mer lettlest. Serien er fengende og pirrer nysgjerrigheten min til å fortsette med neste bok (det er 20 tilsammen), for hvordan vil det gå med Stina tilslutt? Samtidig er det jo mye gårdsdrift fra gamle dager, og det er jo alltid ålreit å lese om!

Stina er ei jente på som lever ved et kobberverk rundt Narvik. Hun er synsk og har helende evner, i en tid hvor hekser ble brent på bålet. Her er det mye hardt arbeid, sorg og gleder og for ikke å glemme et fengende språk. Jeg har egentlig begynt på en annen bok, men Stina sniker hele tiden til seg en ny bok, og et kapittel til...


Stina skakket på hodet. Hun visste ikke hva hun syntes om samtaler som dette. Det var ikke riktig å kunne prate med en som ikke levde lenger. Med Filip hadde det vært anderledes. Hun visste hvem han var. Hva han var, og til tross for alt han hadde gjort mot henne, hadde han ikke vært skremmende i døden. Men denne jenta kjente hun ikke.
S. 139
Nå som det er høst ute og gradestokken gradvis kryper nærmere blå grader, er det deilig å ha en bok og komme inn til. Gjerne med en kopp te å varme seg på.

15 kommentarer:

 1. Tack för smakebiten, ny bok för mig

  SvarSlett
  Svar
  1. Den har nok bare kommet ut i Norge gjennom Norske serier, vil jeg tro.

   Slett
 2. Jeg mister litt pusten i midten av lange serier, kjenner jeg. Men det er også sånn at jeg ønsker meg noe lett mellom tunge bøker. Så en blanding er perfekt :-) Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg hadde vel et års pause etter bok 8, men er nå utpå kjøret igjen. Prøver og stoppe nå, men det har ikke gått helt etter planen. Bøkene har altfor gode cliffhangers...

   Slett
 3. Takk for smakebiten! God søndag :)

  SvarSlett
 4. Låter intressant. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 5. Tackar för smakbiten.
  Kram Cissi

  SvarSlett
 6. En bok som jag inte kände till.Tack för smakbiten! :)

  SvarSlett
 7. Tack för smakbiten. Den här serien kände jag inte alls till!

  SvarSlett
 8. Narvik och gammaldags jordbruk låter intressant. den här serien k'nde jag inte till. tack för smakebiten!

  SvarSlett
 9. Tack för smakbiten. En bok som jag inte hört talas om tidigare.

  SvarSlett
 10. Gratulerer med ny blogg!! Alltid spennende å starte litt på ny frisk. Gleder meg til å følge deg her :) Klem fra Anette :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...