lørdag 25. februar 2017

EFIT 24. februar 2017 - AEGI går var det Ett foto i timen. Jeg har rett og slett ikke rukket å legge det ut før, for i går ble ikke dagen tilbrakt hjemme og i dag har det rett og slett vært for få timer. Vi har vært på AEG. Nei, det er ikke en vaskemaskin, men Arctic Equastrian Games. Det er et kjempestort hestestevne som varer i nesten 1 1/2 uke og som arrangeres hver vinterferie. Det har blitt en tradisjon å dra dit på fredagen, og da blir det en hel dag med hest og lite annet. Slitsomt, gøy og stemningsfult. Bildene er av ganske dårlig kvalitet, sånn blir det med mye bevegelser, ikke helt ideelt lys og litt avstander. Jeg har forsøkt nesten alt av innstillinger, men det ble som det ble rett og slett...


Kl. 07.05 - Middagen er ferdig! Ja, du leste rikitg. Greia var at jeg hadde bestemt vi skulle ha pizzasnurrer til middag, men jeg hadde glemt at jeg skulle bort den dagen. Nå er samboer en meget dyktig kokk, men jeg tenkte jeg skulle være grei og lage maten jeg selv hadde bestemt. Dette begynte jeg med kvelden før, og mens jeg hadde satt deigen til heving sovnet jeg! Jeg bråvåknet om morgenen av en drøm, og innså hva jeg hadde glemt. Inn i ovnen med snurrene og middagen kunne så stå og vente til gutta skulle spise senere på dagen. Det er greit å starte dagen med en god gjerning synes jeg...


Kl. 08.05 - En annen ting jeg sovnet fra, var et bad. Skulle jeg sitte blant mange mennesker en hel dag, kunne det kanskje være greit å få vasket seg litt...


Kl. 09.10 - Klar til avgang! Litt senere enn opprinnelig planlagt, men vi har hele dagen på oss.


Kl. 10.10 - Vi er på plass. Banebygging i gang.


Kl. 11.05 - Litt shopping må til! Hvit ridebukse til 150,-, et kjempevarp! Da er jeg klar til å starte i konkurranser, en gang laaaangt inn i fremtiden.


Kl. 12.10 - Tilbake på tribunen. Søster og datter sitter og følger med (yngstemann er opptatt med å sende snaps til venner).


Kl. 13.10 - Ei som gikk sammen med min datter i barnehagen blir intervjuet. Hun gjorde det veldig bra i dag, og vant blant annet den ene klassen sin, kun 13 år gammel.


 Kl. 14.10 - Premieutdeling. Tribunen begynner å fylle seg opp med folk nå.


Kl. 15.10 - Konkurransene fortsetter for fullt.


Kl. 16.05 - Flere hester og ryttere i farta.


Kl. 17.10 - Pause og venting. Pausebildet ble et par agurker...


Kl. 18.10 - Vi sikler litt på store hestehengere med plass til flere hester og med overnattingsmuligheter til folk. Den som hadde hatt litt mer penger...


Kl. 19.10 - Ikke alle kan vinne, men vi heier på alle og sukker for hvert riv og hver vegring. Det er alltid spennende å se om noen klarer å klatre seg oppover resultatlistene og det er ekstra surt når det ser ut til å gå kjempebra og så faller siste bommen...


Kl. 20.10 - Jeg spiser litt smågodt mens jeg leser om innridning. Når man rir inn hest om dagen, så suger man til seg all inspirasjon som kommer ens vei.


Kl. 21.10 - Oppvisningene er godt i gang, fredagens høydepunkt (og årsaken til at man holder ut så lenge). Mounted games får meg alltid til å erge meg over at jeg ikke er så ung som hodet mitt tror det er, for jeg har så lyst til å prøve på dette! Men jeg ER ikke 17 år og jeg kommer ALDRI til å klare og hoppe opp på Saga i fart. Men å så gøy det ser ut. Denne sporten er som skapt for tenårings-Anja, og det hadde vært så kult om den fantes for over 20 år siden.


Kl. 22.10 - Høydehopping og muren bygges opp. Den startet opp med 150 cm, hvis jeg ikke husker feil, og endte opp med 205 cm. Folk er gale som hopper over dette med hest.


Kl. 23.10 - Høydehoppingen går mot slutten og danske Simon Yde ryker på 205 cm. Heldig for han så klarte ingen av de andre det heller, og det sto igjen fire vinnere til slutt, to dansker og to nordmenn.


Kl. 00.00 - Endelig på vei hjem, med en liten omvei. Bilen til min søster hadde punktert når de kom på parkeringsplassen. Jeg snudde og kjørte de til mamma. Nå i Melsomvik sentrum, som hovedsaklig består av en bensinstasjon (og nå også pizzabakeri). Her har jeg vokst opp.

Takk for i dag. Jeg har hatt en topp dag, det skal bli godt med litt søvn nå...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...