tirsdag 20. september 2016

Tirsdagstema: Fluffig

Dagens utfordring hos denne ukens tirsdagstema, er det svenske ordet fluffig. Jeg nevner det svenske ordet, for jeg klarer ikke å finne et godt norsk ord på akkurat det samme. Vi bruker som regel det engelske ordet fluffy. Man kan jo ikke bruke hårete, for Man kan jo være hårete og ikke fluffy. Fluffete? Nei... Bamsete? Nei...Er det et ord jeg ikke kommer på, eller har vi faktisk ikke et ekte, norsk ord som passer? Etter et søk i ordboken, så konkluderer jeg med at fluffy er ordet vi bruker på norsk og skal det forklares best mulig må det bli lett og luftig.


Dette vil jeg tro er årets siste løvetann. Det er ikke ofte det blomstrer løvetann så sent i september, men sommeren klorer seg fast og er ikke helt klar til å slippe høsten til helt ennå. Denne løvetannen gjør seg klar til å sikre neste års løvetanngenerasjon og snart vil noen få frø sveve ut i luften og finne nye steder og vokse på. En siste fluffy løvetann, før høsten griper tak i verden med sin klo, og forvandler grønne trær til fargerike  kreasjoner og fortrenger alle de vakre blomstene tilbake.

1 kommentar:

  1. Lövetann = maskros! spännande med språk, men annars är det nog ingen skillnad på fluffigheten när maskrosen har vissnat! Här hittade jag en blommande maskros i gräsmattan igår...

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...