søndag 30. april 2017

Peanøttfest!

Linnea og Saga syntes det var noe ordentlig farlig tull som hadde havnet
i hagen, og kjøpte ikke påstanden min om at det var god miljøtrening.
 Jeg har lenge tenkt på å skulle utvide mattilbudet til hagefuglene her, og i går begynte jeg på planen. Jeg ønsker å fore med forskjellig mat og studere hvilke typer de enkelte fuglene spiser. Samtidig håper jeg på mange fotomuligheter. Videre er planen å lage et fuglebad og bygge opp med en busk i bakkant og et lite blomsterbed rundt. Jeg tror det blir riktig så bra etterhvert.


 Når det er kø i matfatet, er det greit å kunne vente på sin tur.


Jeg har gitt fuglene nøtter innimellom, men da gjerne sammen med solsikkefrø. En egen nøttedispenser ble raskt populær, spesielt blant blåmeisen og grønnsisiken.


Veldig populær...
Den beste løsningen er nok å sitte på hver sin side.Fire ble en for mye, her er det ikke nok til å dele!
Så det så!


 Freden er tilbake, og grønnsisikene kan nyte maten i fred og ro.


I begynnelsen fikk frøblandingen være i fred, men så oppdaget spurven den, og det forsvant endel utover dagen.


Meisebollene ble også godt besøkt, så da er nok alle fornøyde. Men mest populært? Det er nok fortsatt solsikkefrøene.

3 kommentarer:

 1. Heisann, så hyggelig selskap! Er gla´for at noen mater dem, for jeg er ikke flink til å holde det ved like, men naboen gjør, og det kvitrer hele året, hele dagen!
  God tur i dag, gleder meg til å se bilder fra den ;:OD)

  SvarSlett
 2. Virkelig flotte bilder! Ser det er skikkelig rift om maten! Det er det her også. Har forsøkt med en nøtteblanding, men kommet til at solsikkefrøene er mest populære. Etter snart 11 år her på "haugen", så har vi fått besøk av ekorn. De elsker også solsikkefrøene. Artig å følge med når de spiser, har virkelig teken med å fjerne skallene ..... lykke til med "prosjektet" ditt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det hadde vært artig om ekornet kom hit, men jeg er redd jeg bor på feil side av veien i forhold til skogen og bebyggelse. Men kanskje en dag så oppdager de tilbudet her også? Det hadde vært utrolig koselig.

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...