onsdag 10. august 2016

Bøker lest i juli

Dette er bøkene som ble lest i juli.Dette er første bok i serien Beautiful Creatures, og jeg tror kanskje det blir med den. Boken handler om den intense kjærligheten mellom to unge mennesker, som man har lest om så mange ganger før. De har drømt om hverandre før de møtes og de kan høre hverandres tanker. Ethan er en vanlig gutt, Lena er en maner (en slags heks). Dette kunne blitt en flott historie, men forfatterne velger enkle løsninger for å binde sammen historien, og reaksjonene til Ethan når han blir introdusert til manerverdenen er ikke helt realistiske og for enkle. Det gjøres mange dårlige valg, som skal føre til neste steg, men som bare setter karakterene i dårlig lys. En grei historie, men ikke troverdig nok.


Stoner av John Williams er den beste boken jeg har lest til nå i år. Det er en stillferdig historie om en ung student som begynner på landbruksstudiene for å overta farens gård. Mem underveis blir han fanget av litteraturen og veien går i en hel annen retning. Han ender opp som foreleser i litteratur. Dette er en sår historie om en helt ordinær mann som kun får noen små glimt av lykken i livet sitt og som ellers lever et veldig ordinært liv. Forfatteren evner å skrive om så lite, på en gripende måte, hvor man ender opp med å få Stoner som en nær venn. Dette er ikke underholdning, for de som ønsker det, dette er en bok for deg som elsker god litteratur og som bare vil nyte en vakkert skrevet historie. Jeg er utrolig glad for at jeg fulgte dette boktispet.


Da var det på tide og lese flere bøker om Stina Saga. Jeg har nå kommet til bok nummer 15. Jeg er ikke så flink til å lese lange serier i ett, det blir for mye og for intenst på en gang, så jeg deler det ofte opp i et par bøker av gangen. Dette er en god serie, med et godt språk. Serien handler om Stina Saga, som har vokst opp i et gruvesamfunn i Balsfjord på 1600-tallet. En av Stinas nærmeste har blitt arrestert for heksekunst, og Stina er fortvilet. Samtidig er hun bekymret for at beskyldningene skal ramme henne også. Hun har legende hender og kunnskap om urter, og faren for at hun skal bli beskyldt for det samme er stor. Dette var en god bok i serien, og bok nummer 16 ble lest i begynnelsen av august.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...