I dag skal jeg forsøke å sende julekalender "live", ved og dele ett foto per time. Det er ikke sikkert jeg klarer det 100%, da jeg vet jeg må ut av huset en periode, men jeg skal gjøre mitt beste. Planen for i dag er hovedsaklig å få unna litt juleforberedelser. Det blir litt vasking og baking, og selvsagt litt dagligdagse ting. Oppskriftene på det jeg baker, kommer jeg til å dele med dere.
Velkommen til min dag!
Klokken 11.02 - Rundstykkedeigen jobber i kjøkkenmaskinen, disse skal i
fryseren og spises til julefrokosten.
|
Klokken 12.00 - Tiril skal til ei venninne for å lage sjokoladehus, her passerer vi Slagen kirke. |
Kl. 13.02 - Endelig hjemme. Etter å ha vært innom to butikker, har jeg
endelig fått tak i alt jeg manglet til bakingen... Eller nei, juice skulle jeg også
kjøpt! Er det mulig... |
1 solsikke
7 dl. hvetemel
1/2 ts salt
25 g romtemperert smør el. margarin
1/2 pk (25 g gjær)
2 1/2 dl fingervarmt vann
strø
Valmuefrø, ost, sesamfrø, havsalt eller solsikkefrø.
Ha i hvetemel, salt og smør (delt i terninger). Varm opp vannet og bland inn gjæren. Bland inn væsken sammen med det tørre og la kjøkkenmaskinen gå i 10 minutter.La deigen stå tildekket i bollen i 30 min, til den har hevet til dobbelt størrelse.
Legg deigen på en melet flate og kna deigen godt. Rull den til en pølse og del den i 8 like store deler. Form to av delene til ett stort rundstykke og de resterende til små. Legg den store i midten, på en bakepapirkledt stekeplate, og de mindre rundt den som kronblader på en blomst. La solsikken heve under et klede i ca. 30 min. Forvarm ovnen til 250∘C.
Pensle solsikken med lunkent vann. Strø over med ønsket strø (jeg valgte valmuefrø i dag). Sett den inn i ovnen og stek i 15 min. Slå av varmen og la rundstykkene steke i ytterligere 15 minutter på restvarmen.
Klokken 15.00 - Eggedosis er vispet. Dette skal bli kryddermuffins, en av mine absolutte favoritter. Smaken passer ypperlig til jul og jeg må fryse dem kjapt ned så jeg ikke spiser dem opp før tiden. |
Ca. 20 stk.
100 g smør eller margarin
2 egg
275 g (3 dl) sukker
1 ts kardemomme
2 ts kanel
1/2 ts ingefær
(1 dl rosiner)
180 g (3 dl) hvetemel
1 ts bakepulver
1 dl føte eller melk
Smelt og avkjøl smøret. Pisk eggedosis av egg og sukker. Tilsett krydder og eventuelt rosiner (jeg elsker rosiner, så det er en nødvendig ingrediens). Rør inn melet, blandet med bakepulver, vekselvis med væsken og smøret. Fordel røren i formene (2/3 fulle).
Stekes midt i ovnen 1 15 min, ved 200∘C, 175∘C med varmluft.
Klokken 16.05 - Muffinsene er ferdige, og smakstestet. De var som vanlig veldig gode. Delfiakaka står og venter på å komme i formen. |
Klokken 18.00 - Endelig blir delfiakaka ferdig. Det skal bli spennende å teste ut hvordan det smaker med vanlig melkesjokolade! Prøvesmakingen var lovende... |
Ca. 20 stk.
200-250 g kokosfett
200 g kokesjokolade
2 egg
175 g (3 dl) melis
ca. 25 firkantede eller runde, søte kjeks (Jeg bruker Per kjeks)
Smelt kokosfett og kokesjokolade ved svak varme. Avkjøl. Pisk smør og melis godt sammen. Rør inn den lunkne sjokoladeblandingen.
Kle en avlang form, ca. 1 1/2 l, med matpapir eller bakepapir.Smør et lag sjokolade i bunnen, og legg deretter kjeks og sjokolade lagvis oppå.
La formen stå i kjøleskapet til kaken er helt stiv. Skjæres i tynne skiver. Serveres straks.
Som en variasjon, kan man legge geletopper lagvis, sammen med kjeks og sjokolade.
Klokken 18.57 - Middagen er servert, flinke Ole Jan er en kløpper på søndagsmiddager! |
Klokken 20.10 - Vi lager juledekorasjon. Kakeform med lyng som fylles med vann og puttes i frysa. På juleaften skal denne tas ut og pynte trappa. |
Klokken 20.53 - 3. søndag i advent og sjokoladepudding. |
Klokken 22.03 - Skriver på morgendagens blogginnlegg og ser på Farmen. |
Da sier jeg takk for i dag og takk for besøket. Jeg håper du også har hatt en fin dag. Smultringene må jeg lage en annen dag, det er merkelig hvor fort timene går!
Kika in på din EFIT. Du har verkligen fullt upp idag :-)
SvarSlett/Annika
https://auroraaurum.wordpress.com/
Kikar in på din dag.
SvarSlettLjus har jag massor av, blev till slut tvungen att inför köpstopp till mig själv :-)
Kollar in din dag. Jag har inte fått fram mina jullådor än bara några ljusstakar men jag hittar dem förhoppningsvis innan jul.
SvarSlettKikar in på din dag. Dina bröd såg såg jättegoda ut!
SvarSlettOj vad du har bakat! Härligt!!!
SvarSlettFy søren så flink dere er...
SvarSlettSkikkelig bakstekjerring i dag, du!!