søndag 22. januar 2017

En smakebit på en søndag: 1356 av Bernard CornwellI dag skal jeg ikke dele en smakebit fra en bok jeg selv leser. Jeg holder fortsatt på med boken fra forrige søndag. Denne søndagen er det boken min samboer leser, som jeg ønsker å dele en smakebit fra.

Det er litt artig å se hvor ivrig leser han har blitt på lesing. Når vi møttes, så likte han å lese, men det gikk hovedsaklig i Morgan Kane. Jeg ga han en bok fra romertiden av Conn Iggulden. Hans reaksjon var at den var veldig tykk. Så leste han den og deretter resten av forfatterens bøker, og etter det har det gått slag i slag. Han leser nå mer enn meg og Cornwell er nå hans nye favorittforfatter. Boken jeg tar for meg i dag, måtte han bare gå opp for å lese, fordi den var så spennende. Mitt bokhjerte blir skikkelig varmt av slike ord...


Handlingen utspiller seg under Hundreårskrigen. En sliten og sulten engelsk hær støter på en velutrustet, uthvilt og overlegen fransk år. Det ender opp med en usannsynlig seier. Slaget har skjedd i virkeligheten og Cornwell bringer det til liv igjen.

  "Hvis du vil ha mer penger, gutt, så får du slåss. Få av deg den horejakken og ta på en ringbrynje. For guds skyld, Robbie, du er jo en god soldat! Jeg vil ha deg med! Har du ingen stolthet!"
  "Jeg har sverget en ed", gjentok Robbie hardnakket.
  "Så får du avsverge den helvetes eden. Eller leve i fattigdom. Jeg gir blanke. Nå tar du med den skinnmagre tøyta og beviser at du er en mann, så sees vi til middag."
s. 67
Det er ikke umulig at jeg leser denne boken snart selv, jeg blir jo litt nysgjerrig på hva som fenger så mye.

For flere smakebiter, ta en tur innom bokbloggen Flukten fra virkeligheten.

3 kommentarer:

 1. Har ännu inte läst något av den här författaren men har varit sugen länge på att göra det. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 2. Det var längesedan jag läste en bok av Cornwell och det var inte någon av hans historiska, men jag såg TV-serien The last kingdom som bygger på hans böcker och den var riktigt bra.

  SvarSlett
  Svar
  1. Min samboer har lest første boken i The Last Kingdom, og sett episodene i serien som er basert på den boken. Nå vurderer han om han skal kjøpe de neste bøkene før han ser resten av serien.

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...