søndag 15. januar 2017

En smakebit på en søndag: Nøkkelvitnet av Jørn Lier Horst


Det har ikke vært så aktuelt å bli med på en smakebit i det siste. Årsaken er rett og slett at jeg har holdt på med samme bok, Flink pike av Gillin Flynn, i en evighet og jeg har ikke hatt lyst til å dele flere smakebiter fra den. Min mening om boken er at den rett og slett var oppskrytt og jeg leste den rett og slett på stahet. De to forrige bøkene avbrøt jeg, og å legge fra seg tre bøker på rappen kunne jeg ikke godta...


Men nå er jeg ferdig med Flink pike og har begynt på årets julegave fra min mamma. Krimserien til Jørn Lier Horst! Jeg har ikke lest noe av han før, men har hatt lyst lenge. Jeg har akkurat begynt på første bok, og det er ganske artig å lese bøker hvor handlingen foregår i mine hjemtrakter. Da kan jeg se for meg akkurat hvor på rv. 40 på Steinsholt den ene bilen var etterlatt og hvor de fant båten i Auli-elva... Vi lokale har en egen regle for den elva (må leses på skikkelig vestfolddialekt, med virkelig tjukk L.)
Det lå en hælv æljkælv i ævlielva å flaut.
Men over til smakebiten. Jeg har ikke rukket å lese mer enn begynnelsen av boken. Jeg startet på formiddagen i dag, men måtte en tur ut. Foreløpig konklusjon er at jeg trenger å bli mer kjent med karakterene, at forfatter ikke bruker overdrevent mye komma og at jeg håper og tror at jeg kanskje slipper unna alle de utrolig dumme karakterene som gjør idiotiske ting og havner i farlige situasjoner (som når man er forfulgt av en farlig mann, og hjemmer seg på en ensom plass og sitter der og er livredd uten noen til å beskytte seg). Jeg er ingen krimelsker, men jeg håper alltid at jeg finner noe som også jeg kan like. Foreløpig er Läckberg inn og Nesbø ut...

"Du får gå inn til Haber," fortsatte Wisting. "Vi må prioritere å få liket identifisert. Det er ei lommebok der inne, se om det er et førerkort sånn at bildet kan sammenlignes med han som henger over sofaen."
Side 25
For flere smakebiter, gå inn på bokbloggen Flukten fra virkeligheten.

6 kommentarer:

 1. Har hört talas om hans böcker, några finns ju utgivna på svenska, men har inte läst dem än. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 2. Fint att få böcker till julklapp!

  SvarSlett
 3. har läst en bok av honom som jag gillade väldigt mycket. tack för smakebiten!

  SvarSlett
 4. En okänd författare för mig. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 5. Det där är en serie som jag väldigt gärna vill läsa. Så fort som det svenska förlaget översätter i rätt ordning så jag kan få läsa från början :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...