lørdag 28. januar 2017

Hagefugltelling 2017

I år var det første gangen jeg var med på hagefugltelling. Jeg har lenge hatt en drøm om å kunne sitte i vinduet og titte på fuglene, og nå som jeg bor her på Hassum har jeg endelig mulighet til å fylle trærne med mat til fuglene. Vel, jeg begynte med det i fjor, men da sleit jeg veldig med skjæra som stjal det meste av maten. Meisebollene stakk de av med, kokosnøtter ble raidet på kort tid, og de fant en fin teknikk på å tømme fuglemateren for solsikkefrø. Etter at stormen Urd stakk av med den gamle fuglemateren, kjøpte jeg en tyngre og mer stabil en. Jeg kjøpte også en spiral til å ha meisebolla i. Resultatet er at jeg ikke har sett skjæra her på flere uker.

Den gamle fuglemateren tømte skjæra ved å fly inn i den, så frøene drysset
ned på bakken. Det kunne fort gå 2 slike om dagen...
Da jeg vokste opp, hadde vi fuglebrett rett utenfor kjøkkenvinduet, og der var det som regel et yrende liv om vinteren.Det er et koselig barndomsminne for meg. Foreløpig er det ikke store variasjonen på fuglene her, men det er ganske fullt med fugl i treet om dagen.

Den nye fuglemateren henger mye stødigere, så småfuglene rekker å
spise maten sin selv.

Denne helgen er det som sagt hagefugltelling, en nasjonal telling av de fuglene du har i hagen. Valget fallt på formiddagen i dag, fordi til søndag er det meldt dårlig vær. Jeg fikk litt lyst til å rope til fuglene et par ganger: "Sitt stille så jeg får telt dere!" Kjøttmeis og blåmeis hoppet om hverandre i kirsebærtreet, og jeg måtte holde tunga rett i munnen og konsentrasjonen på topp for å klare og telle riktig. Jeg var ganske sikker på hvilke fugler som ville dukke opp, og gleden var ganske stor da det plutselig dukket opp en ny tass nede i gresset. Jeg er sikker på at det måtte være en gulspurv. Den har jeg ikke sett her før. Den ene spettmeisen er fast besøk derimot. H*n er veldig glad i peanøtter forresten...


Dagens resultat etter en ganske drøy time (telte største antall fugl som var på plassen samtidig).
Kjøttmeis: 8
Pilfink: 7
Blåmeis: 6
Spettmeis: 1
Gulmeis: 1

Det er litt artig med fugler, og med ivrige fuglefotografer i familien, så kjenner jeg jo at det smitter litt...

1 kommentar:

  1. Heisann, var ikke med på telling denne gangen. Har pleid å delta, men har ikke hatt tid til å mate ... tid og tid.. fru Blom... det er snakk om prioritering. Naboen er flink til å mate, så fuglene her lider ingen nød.
    Hørte mange fugler i skogen på BSW-turen i dag. Kjenner dessverre for få fuglesanger til å kunne identifisere dem. Våren er kanskje i anmasrj til tross for snøflakene som falt tidligere i dag. Ha en riktig fin uke ;:OD)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...